Handige tips voor bedrijfs- en chemisch afval

Als ondernemer komt u dagelijks in aanraking met allerlei soorten afval. Het is belangrijk om hier verstandig mee om te gaan, zowel voor het milieu als voor uw bedrijfskosten. Bedrijfsafval is alle afval dat bij het normale bedrijfsproces ontstaat. Dit kan bijvoorbeeld papier- en kartonafval, elektrische apparaten, resten van bouwmaterialen of chemicaliën zijn. Sommige bedrijven produceren ook gevaarlijk afval, zoals olieresten of vergiftige stoffen. Het is belangrijk om te weten welk soort afval uw bedrijf produceert, zodat u goed kunt inschatten hoeveel afval er ontstaat en welke maatregelen nodig zijn om dit op een veilige manier te behandelen. Het is natuurlijk begrijpelijk dat je als ondernemer niet alle regels en wetten weet wat betreft bedrijfsafval. Daar zijn gespecialiseerde bedrijven voor, die dat werk voor je uitzoeken en oplossen. In dit artikel geven we handige tips over bedrijfs- en chemisch afval.

Wat moet je doen met jouw bedrijfsafval?

Het is belangrijk om te weten wat je moet doen met jouw bedrijfsafval. Het afval dat je produceert kan namelijk op verschillende manieren worden afgehandeld. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het afval te laten ophalen door een professionele afvalophaaldienst. Dit is een tijd- en kostenefficiënte manier van afvalbeheer, omdat je niet zelf hoeft te zorgen voor het vervoer van het afval. Ook hoef je je geen zorgen te maken over eventuele extra kosten voor het transport of de verwerking van het afval. De dienst zal het afval in verschillende types containers verzamelen en daarna naar een geschikte verwerking faciliteit breng. Het ophalen van bedrijfsafval is heel makkelijk en snel te regelen. Er zijn flexibele contracten die maandelijks opzegbaar zijn. Op deze manier zit je nooit vast aan je paar jaar contract, deze flexibiliteit is natuurlijk wel zo fijn. Bij bedrijfsafval Nederland kan je zo een contract al binnen een paar werkdagen geregeld hebben, en ze garanderen nog de laagste tarieven ook. Ik zou zeggen, maak je niet meer druk om het afval en steek al je energie in je eigen bedrijf!

Wat moet je weten over chemisch afval?

Chemisch afval is een soort afval dat niet in normale containers kan worden verwerkt. Dit geldt voor zowel huishoudelijk als bedrijfsafval. Het belangrijkste verschil tussen chemisch afval en gewoon afval is dat het gevaarlijk kan zijn. Daarom moet het op een speciale manier worden behandeld. Chemisch afval moet altijd in speciale containers worden gestopt. Deze containers moeten goed geëtiketteerd zijn, zodat iedereen weet wat erin zit en hoe ze ermee om moeten gaan. Sommige stoffen in chemisch afval kunnen schadelijk zijn voor de mens of het milieu als ze niet goed behandeld worden.

Aanbevolen artikelen