Succesvol aan de slag met B2B marketing

Met online marketing ga je aan de slag om je producten en diensten online onder de aandacht te brengen bij je doelgroep. En als je eenmaal in de wereld van online marketing bent gedoken kom je niet onder de termen B2B en B2C marketing uit. Maar wat zijn nou de grootste verschillen? En waar moet je op letten bij deze vormen van marketing? Als ondernemer zul je veel bezig zijn met andere bedrijven. Je koopt er grondstoffen in, verkoopt door of hebt diensten van een ander bedrijf nodig voor eigen gebruik, zoals een accountant. Maar je hebt ook met consumenten te maken aan wie je het eindproduct wilt verkopen.  

Wat is het verschil tussen B2B en B2C marketing? 

Eigenlijk is het heel simpel. B2B marketing staat voor business to business marketing, de zakelijke markt. Hierbij kun je denken aan grondstoffen, inkoop voor operationele redenen of de doorverkoop van goederen of diensten (wederverkopers). B2C staat voor business to consumer marketing, wat gericht is op de verkoop aan consumenten. Je hebt voor ieder soort marketing dan ook een andere aanpak nodig. In dit artikel gaan we dieper in op B2B marketing.  

Tips voor succesvolle B2B marketing 

Als je een succesvolle online marketing strategie b2b wilt opzetten, zul je rekening moeten houden met een aantal zaken: 

  • Kijk naar het type marketingkanaal om in te zetten voor leads of sales 
  • Zet in op specifieke zoektermen waarmee je gaat adverteren binnen zoekmachines 
  • Breng snel en goed een boodschap over met de inzet van videomarketing 
  • Zorg dat de webshop wordt onderhouden en geoptimaliseerd is 
  • Ook hier kan e-mailmarketing niet ontbreken. Zorg er wel voor dat je niet te veel of juist te weinig mails verstuurt 

Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken om rekening mee te houden. De vijf punten hierboven geven al aan dat de B2B marketing net even anders in zijn werk gaat dan de B2C marketing. Begint het je al te duizelen bij het lezen van leads en sales? Dan kan het verstandig zijn om een digital marketing agency in te zetten. Op die manier weet je zeker dat alles goed toegepast wordt en mensen met kennis bezig zijn met jouw online B2B marketing. Dan kun jij je richten op je onderneming zelf en hoef je niet te stressen over het hoe en wat van de webshop of je e-mailmarketing. 

Aanbevolen artikelen