Het huis is een fijne plek, het is een thuis. We komen er met onze dierbaren samen en rusten er, spenderen er vrije tijd. En we bewaren onze spullen er ook. Dat zorgt ervoor dat het ook al snel rommelig kan worden in huis. Maar voor het nieuwe jaar willen we de boel weer aan kant hebben. In deze blog vertel ik je hoe je dat kunt doen. Lees je mee?

Tijd voor een winterschoonmaak

Wanneer we de winterschoonmaak gaan doen, maakt het niet heel veel uit wanneer we dat precies doen in de winter. Maar voor het idee is het fijn dat we het voor het nieuwe jaar doen. Dat geeft een gevoel van afsluiting en een nieuw begin. Tijd dus om te soppen en te wassen en alles te laten glimmen en blinken. Dat motiveert je ook om de nieuwe voornemens in het nieuwe jaar vol te houden.

Maak een planning

Om het hele huis aan te pakken, en dit functioneel en praktisch te doen, is het handig om een planning te maken. Op die manier weet je zeker dat je niks mist maar ook niet dat je onhandig te werk gaat. Het is fijn als alles weer opgeruimd en schoon is maar we willen er natuurlijk niet meer tijd aan kwijt zijn dan absoluut nodig is. Per kamer kun je aan de slag gaan, dat is een simpele techniek. Of misschien wil je per klus zoals stofzuigen of iets dergelijks te werk gaan.

Door de rommel

We gaan ook door de rommel heen in huis. Ieder huishouden bezit een hele hoop spullen die we niet meer gebruiken. Op de zolder, in de kelder of in een andere willekeurige ruimte in huis wordt die rommel vaak jaren bewaard. Tijd om door de oude kledingstukken, cd’s en lp’s etc. te gaan. Wanneer je spullen hiervan wilt behouden, leg ze dan apart. Zo kan je er ook beter voor zorgen en bijvoorbeeld LP buitenhoezen kopen voor je lp’s zodat deze niet beschadigen.

Vuilnis, weggeven of verkopen

Wanneer je door al deze rommel heen gaat, kan je de boel opdelen in vuilnis, weggeven, houden of verkopen. Je kan de spullen in zakjes bewaren. Je kan verpakkingszakjes kopen om zo de boel makkelijk te kunnen verkopen, weggeven of bewaren. Voor het weggooien hoeft dat uiteraard niet, dat kan gewoon in de (daarvoor bestemde) vuilnisbak.

Zo is jouw huis straks weer helemaal opgeruimd en schoon!

Aanbevolen artikelen